A fellendülés évei állhatnak előttünk, melyik piacba érdemes fektetni?

A fellendülés évei állhatnak előttünk, melyik piacba érdemes fektetni?
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-05-21
 

A magyar és az amerikai gazdaság is a pozitív jeleket mutat a következő évek növekedését illetően. Sőt, a magyar gazdaság akár 2018-ig folyamatosan felfelé ívelhet, a várnál gyengébb GDP adatok ellenére az USA gazdasága is jobb formában lehet, mint sokan gondolnák. A japánoknak és a görögöknek ezzel együtt viszont egyre ügyesebb trükkökhöz kell folyamodniuk, hogy kimásszanak a gödörből. De a magyar lakosságnak is újra kell gondolnia pénzügyeit, hogy ne kövessenek el olyan hibákat, mint az elmúlt évek során.

Elkészült a 2016-os költségvetés, aminek intézkedései egybevágnak a magyar gazdasági növekedéssel és az alacsony kamatszint hatásaival. Ezek következtében akár 2018-ig, a következő választásig kitarthat a gazdasági fellendülés. Zsiday Viktor, az egyik leghíresebb magyar pénzügyi szakember is úgy véli, hogy a 2006-12 közötti 7 szűk esztendő után most már akár eljöhet a 7 bő esztendő. Véleménye szerint viszont egészen más úton kellene haladnunk, hogy ténylegesen felzárkózzunk Nyugat-Európához. Hogy mit is kellene tenni, kiderül az legutolsó írásából.

A magyarországi lakosságnak is van még hová fejlődnie, hiszen a megtakarításainknak még mindig hatalmas részét tartjuk készpénzben. Ezzel együtt érdekes módon van olyan modern befektetési forma is, amiben még le is körözzük a nyugatiakat. Ezek pedig nem mások, mint a befektetési alapok. Jobban a mélyére ásva a dolognak azonban kiderül, hogy még ezek kapcsán is van fejlődési lehetőség, hogy min kéne javítanunk, azt az Alapblog cikkében elolvashatjuk.

Ha ezek után áttekintünk az Atlanti-óceán túlpartjára, megláthatjuk, hogy bár az USA gazdasága az első negyedévben a vártnál lényegesen gyengébb képet mutatott, mégis számos jel utal már arra, hogy készen áll már a kamatemelési ciklus megkezdésére. Az amerikai gazdaság tényleges állapotáról, illetve a kamatemelés megkezdésének legfrissebb várakozásairól, várható időpontjáról beszámolt az Alapblog is. 

Amerikában maradva, de a vállalati szférára áttérve, megtudhattuk, hogy 2014-ben már 500 milliárd dollárt költöttek az amerikai vállalatok saját részvény-visszavásárlásra, jóval többet, mint 2013-ban. Az lehet akár egy nagyobb visszaesés előjele is! 

Ha pedig a japán jegybank és a görögök leleményességét szeretnénk megismerni, mindenképpen olvassuk el a következő cikket. Ebből megtudhatjuk, hogyan lehet az, hogy a japán jegybank a frissen nyomtatott jenből részvényt „vásárol”, valamint azt is, hogyan hozzák a görögök egyre nehezebb helyzetbe Európát úgy, hogy annak közben erről fogalma sincs. 

Hirdetés
Hirdetés