A kockázatmentes befektetések királya

A kockázatmentes befektetések királya
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-01-27
 

Több mint 800 ezer ember választotta a legjobb kockázatmentes befektetésként az állami garanciával rendelkező, éves szinten 10%-ot meghaladó hozamot fizető lakástakarékot. Az elmúlt években az LTP népszerűsége folyamatosan nő. Az alábbiakban bemutatjuk a népszerűség okait.

Évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a lakástakarékpénztári megtakarítások. Nem is csoda, hiszen ha összehasonlítjuk az állampapírokkal és a bankbetétekkel, akkor azt látjuk, hogy a lakástakarék többszörös hozamot garantál a kockázatmentes versenytársaihoz képest.

A legmagasabb hozamot a 4 éves megtakarítási idejű lakástakarékok nyújtják, a legjobb ajánlat pedig 12,72%-os megtérüléssel bír. A kétszámjegyű hozam (EBKM – Egységesített Betéti Kamatláb Mutató) egyetlen megkötése az, hogy a pénzt csak lakáscélunkra használhatjuk fel. A hozam versenyében a vigaszágon az állampapír ugyan a bankbetét kamatainak a kétszeresét kínálja, de így is messze elmarad a lakástakaréktól.

lakástakarék kockázatmentes hozam

Becsléseink szerint legalább 800 ezer darab megtakarítási időszakban járó lakástakarék szerződés van, ami 8%-os lefedettséget jelent a hazai lakosság körében. Ez az arány nemzetközi összehasonlításban azonban még mindig rendkívül alacsony.

Ha érdekel, hogy számodra milyen pénzügyi előnyt biztosíthat a lakástakarék, használd az alábbi kalkulátorunkat:

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

A lakástakarékok diadalmentét erősíti, hogy a magyarok megtakarításai között a lakástakarékban tartott pénz kis híján megnégyszereződött az elmúlt 10 év során. Ami azt is jelenti, hogy a betét típusú megtakarítások között már minden 12. forint a lakástakarékokat gazdagítja.

lakástakarék

Hirdetés

Hirdetés

Mi áll az előretörés hátterében?

  1. Míg a jegybanki kamatcsökkentés drasztikusan visszavágta az állampapírok és a betétek kamatát, addig a lakástakarékra elenyésző hatással bírt. A titok abban rejlik, hogy a lakástakarék kiemelkedő hozamát szinte teljes egészében a befizetéseink után járó 30%-os állami támogatás biztosítja.
  2. Pótingatlan nélkül ma már nem lehetséges lakáshitelt felvenni önerő nélkül. A minimálisan szükséges 20%-os önerő előteremtésének pedig a legjobb módja a lakástakarékpénztár.
  3. Ha már valakinek van lakáshitele, annak is érdemes mellette lakástakarékot fizetni, hiszen a megtakarítás hozama magasabb, mint a mélypontra süllyedt lakáshitelek kamata. Így a lakáshitel futamideje alatt lejáró lakástakarékokkal a kiemelkedő megtérülés mellett egyéb előnyt is élvezhetünk: rövidebb futamidő, kevesebb visszafizetés a banknak
Hirdetés

Magyarország összes lakástakarék ajánlatát azonnal összehasonlíthatod a Lakástakarék kalkulátorunkkal. De itt nem állunk meg: Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors, munkaidőn kívüli ügyintézés és szerződéskötés.

Hirdetés