Akár kétszázezer ingatlan is gazdát cserélhet idén: élesedik a lakáshitel verseny

Akár kétszázezer ingatlan is gazdát cserélhet idén: élesedik a lakáshitel verseny
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-07-06
 

Acélos évkezdés jellemezte a hazai ingatlanpiacot. Az év első négy hónapjában már 44 ezer adásvétel történt, ami a kedvező gazdasági környezettel és a hitelkiváltással járó állománymozgásokkal megtámogatva év végére akár a 200 ezres szintre is felfuthat – vetíti előre a K&H Bank által közzétett prognózis. A közel háromezer idén folyósított hitel vizsgálata alapján az átlagos igényelt hitelösszeg 7,2 millió forintra kúszott az első négy hónapban.

Mire alapozzák a kétszázezres számot?

A bank előrejelzése szerint 2015-ben akár a gazdasági válság előtti szinteket ostromolhatja az ingatlan adásvételek száma. A becslést a tavalyi 107 ezer adásvételre, az első négy hónapban mért 55%-os tranzakciószám emelkedésre, valamint a hitelkiváltási verseny és a lakástámogatási rendszer új elemekkel (CSOK) történő bővülésének együttes hatására alapozzák. A lakáspiac élénkülése, ezen belül a prémium szegmens erősödése bizakodásra adhat okot a bankok számára.

Több adásvétel, több lakáshitel

Az év első négy hónapjában 33%-kal több jelzáloghitel folyósítás történt az országszerte 210 bankfiókkal és négyezer munkatárssal rendelkező banknál, mint az elmúlt év azonos időszakában. Az elemzések rámutatnak, hogy az alacsony kamatkörnyezetnek köszönhetően gyakori a befektetési célú ingatlanvásárlás. A lakáspiaci tranzakciószám emelkedés egyértelműen pozitív hatást gyakorol a lakossági hiteligénylések volumenére is.

Kik vesznek fel most hitelt? Mennyit igényelnek?

Az idén folyósított hitelek elemzése alapján megállapítható, hogy az igénylők 90%-a alkalmazotti státuszban van, háromnegyedük a 25-45 éves korosztályba tartozik, 62%-uk felsőfokú végzettséggel rendelkezik, kétharmaduk házas, 42%-nak van eltartott gyermeke. Az átlagosan igényelt hitelösszeg 7,2 millió forint volt az év első négy hónapjában.

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Égnek a vonalak, tódulnak az érdeklődők

„A második negyedév adatait jelentősen befolyásolja a hitelkiváltás folyamata. Április végéig összesen több mint 20 ezer ügyfélhívás érkezett, hatalmas az érdeklődés. Egyrészt a forintosítás, másrészt a kedvezőbb gazdasági környezet miatt sokan most realizálják az évekig csak tervezett ingatlanvásárlást. Mindent egybevetve úgy látjuk, idén a gazdasági válság előtti szintet éri el újra a piac, a várható 200 000 adásvétellel” – mondta dr. Bába Ágnes, a K&H lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese. 

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Címkék
Hirdetés