Eltapsolt tízezresek, kánikula, leégés! Hűsítő tippek ingyen

Eltapsolt tízezresek, kánikula, leégés! Hűsítő tippek ingyen
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-07-03
 

A kedvező időjárásnak köszönhetően rekordokat döntöget a strandra látogatók száma. A múlt hónapban volt olyan nap, amikor csak a fővárosi strandokon 35 ezer vendég keresett enyhülést a kánikula elől. A vízparton eltöltött pihenés viszont meglehetősen költségessé is válhat, egy négyfős család szinte észrevétlenül eltapsolhat 10-15 ezer forintot egy strandolós napon. A Bankmonitor pénztárcakímélő útmutatója segít kordában tartani a kiadásokat.

Leégni tudod, nem csak a napon lehet

Az időjárás előrejelzések szerint az előttünk álló hetek még bőven tartogatnak meleg napokat, amikor sokan a vízpartok és strandok felé veszik az irányt. A kellemes időtöltés költségvonzata azonban sok család pénztárcáját még úgy is megterheli, hogy a kimutatások szerint az elmúlt 3-4 évben javult a vendégek fizetőképessége. Hogy ne égjünk le teljesen, a K&H Bank segítségével összegyűjtöttünk néhány takarékos tippet a hőség elől strandra vágyóknak.

Egy négyfős család 10-15 ezret is költhet egy strandolós napon

A megfelelő strand kiválasztása

Indulás előtt érdemes az interneten körülnézni, ugyanis nem mindegy, hogy melyik strandot választjuk. A belépőjegyek áraiban jelentős eltéréseket tapasztalhatunk. A fővárosban – két felnőtt és két gyermek számára hétvégén – a Palatinus belépője a legdrágább 8100 forinttal, ugyanakkor például a Pünkösdfürdői Strandra 5000 forintba kerülnek a jegyek. Több vidéki strandon négyezer alatt megússza a belépőt az egész család.

Kedvezmények igénybevétele

Bizonyos strandokon hétfőtől csütörtökig olcsóbb a belépő, a hét utolsó munkanapján viszont már a hétvégi jegyárakkal számolnak. Családi belépőkből is több fajta létezik attól függően, hány felnőtt és gyerek vált jegyet, illetve hány évesek a gyermekek. Vannak helyek, ahol 6 év alatt a belépés ingyenes, de szinte mindenhol létezik például kedvezményes délutáni belépő.

Délutáni belépő, elkerülve a tűző napot

Amennyiben csak rövidebb időt, körülbelül két-három órát szeretnénk a strandon tölteni, akkor érdemes délutánra időzíteni az érkezést. 16 óra után általában már olcsóbbak a belépőjegyek, ráadásul ilyenkor kisebb a leégés veszélye, mert a nap már nem tűz olyan erősen.

Tervezzük meg a kiadásainkat

Nehéz úgy élvezni a strandot, hogy ha semmit sem vásárolunk egész nap. Érdemes előre meghatározni egy napi költségkeretet, amiből nyalhatnak egy fagyit a gyerekek, ehetnek egy lángost a szülők. Innivalóval együtt a család három-négyezer forintot is otthagyhat a büfében. Szülőként számolnunk kell azzal, hogy a strandon a csúszdákért és az egyéb szórakoztató eszközökért (ugrálóvár, minigolf) külön kell fizetni.

„Ha ad hoc módon megvásároljuk, ami megtetszik, csak otthon vesszük észre, hogy túlléptük anyagi lehetőségeinket. Különösen igaz ez a strandon, ahol észrevétlenül is megy a pénz. Érdemes nap közben is követni a kiadásokat, így biztos, hogy kellemes időtöltésben lesz része az egész családnak úgy, hogy a kiadásokat is sikerül optimalizálni” – tette hozzá a K&H szakértője.

Ha pedig nem csak a strandon, hanem a napi pénzügyek terén is spórolni szeretnél, használd bankszámla kalkulátorunk, hogy megtedd az első lépéseket ez ügyben…

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés