Ha kimaradt a szaknévsorból…(X)

Ha kimaradt a szaknévsorból…(X)
Hirdetés

Cikk2016-04-25
 

Egyedülálló gépfinanszírozási megoldást dobott a piacra az MKB

A kis- és középvállalatok (kkv-k) előtt álló versenypályán számos finanszírozási akadály tornyosul, amelyet a magasabb szintre lépni vágyó cégek gyakorta nehezen ugranak meg. A beszállítói körben tevékenykedő kkv-k beruházási kihívásait látva, az MKB Bank és az MKB-Euroleasing újfajta, jelenleg egyedülálló megoldással, lízinggel kombinált hiteltermékkel segít a vállalkozásoknak átjutni a buktatókon.

Az egyik tipikus jelenség az, amikor egy vállalkozást nem hitelképesnek nyilvánítanak, azonban e mögött gyakran nem krónikus problémák húzódnak meg, hanem olyan gyermekbetegségek, amelyeket idővel minden bizonnyal magától kinőne: méretbeli gondok, túlzott függőség egy megrendelőtől stb. Az elutasítás azonban könnyen pont azt az elképzelést hiúsíthatja meg, amely éppenséggel a továbblépést hozhatná el az adott cég életében.

Hasonló kalamajkát okozhat ebben a céges környezetben, ha a beszállítói szerződés teljesítéséhez alapvető termelőgépet sikerül ugyan megfinanszíroztatni, azonban a masinához tartozó, az adott termék gyártásához szükséges, kisebb értékű, jellemzően 25-30 millió forintos eszközt, szerszámot nem. Miközben ugyanis a gép lízingelhető, a másodlagos piaci értékkel nem bíró szerszámokat, segédanyagokat így nem lehet finanszírozni, így ezeket a cégeknek meg kell vásárolniuk.

Ezeket az anomáliákat észlelve, az MKB Bank és az MKB-Euroleasing kézzelfogható megoldással állt elő: miközben a másodpiaci értékkel bíró, nagy értékű gépek finanszírozása lízing konstrukcióban megoldható, a géphez kapcsolódó, kisebb értékű eszközök megvásárlásához az MKB Bank speciális hitelterméket dobott piacra. Az MKB Gépfinanszírozási Program hitelkonstrukciói közép- és hosszú lejáratú, nem rulírozó, beruházási és/vagy forgóeszköz-finanszírozó hitellehetőségek. Ezekkel a beszállítói körben tevékenykedő kis- és középvállalkozások új és használt termelő, gyártó gépei megvásárlása, illetve az azokhoz kapcsolódó szerszámok, valamint forgóeszközök, segédanyagok, alapanyagok beszerzése finanszírozható.

A konstrukció a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. készfizető kezességvállalása mellett vehető igénybe, a lízinghez hasonló rövid átfutási idővel. Ráadásul a háromtól háromszázmillió forintig igényelhető géphitelhez, illetve géplízinghez a jegybanki növekedési hitelprogram harmadik szakaszának első pillérében kedvezményes refinanszírozási forrás kapcsolódik.

Tekintettel arra, hogy a beszállítói körben szisztematikusan jelentkező problémára kínál gyógyírt, a piacon unikálisnak számító MKB Gépfinanszírozási Program megfelelő eszköz ennek a vállalkozói rétegnek az erősítéséhez.

Hirdetés

Ismerjük és értjük a magyar bankok vállalati hitelezését (a legkisebbektől a legnagyobbakig). Velünk gyorsan megtudhatod, hogy melyik bankban, milyen feltételekkel, mennyi hitelhez juthatsz hozzá. Válaszd a céges hitel leggyorsabb útját, a Bankmonitort.