Ha lecsúsznál a pályázati pénzről és a szüleid se tudnak 10 millióval megdobni

Ha lecsúsznál a pályázati pénzről és a szüleid se tudnak 10 millióval megdobni
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-09-30
 

Megnyílt a pályázati lehetőség a lakosság számára fűtéskorszerűsítésre, háztartási nagygépek cseréjére, külső nyílászárók cseréjére. Igen ám, de a keret valószínűleg nagyon gyorsan elfogy. Mit tegyünk, ha nem lenne szerencsénk? Ugyan ingyen pénzt mi sem tudunk adni, de összegyűjtöttük hogyan lehet a legolcsóbban megúszni egy-egy lakáskorszerűsítést.

Első lépcsőként szeptember 22-én jelent meg az elavult kazánok, tüzelőberendezések új, nagyobb energiahatékonyságú fűtőberendezésekre történő cseréjét célzó pályázat. Erre egymilliárd forint jut. Szeptember 25-én követte a háztartásigép-csere program 627,1 millió forintos keretösszeggel, majd 29-én a nyílászárócsere-pályázatok 1,1 milliárd forinttal. Az NFM (Nemzeti Fejlesztési Minisztérium) 1 milliárd forinttal támogatja a lakások fűtésének korszerűsítését, amire magyarországi lakóhellyel rendelkező magánszemélyek pályázhatnak.    A kazáncsere-pályázaton 40 százalékos támogatást, pályázatonként és lakásonként maximálisan bruttó 650 ezer forintot lehet elnyerni, utófinanszírozási rendszerben. Az NFM 1,1 milliárd forinttal támogatja a homlokzati nyílászárók cseréjét. Ennek maximális összege bruttó 520 ezer forint lehet pályázatonként. Az erre vonatkozó kiírás várhatóan szeptember 29-én jelenik meg.   Bár a pályázás módját lényegesen leegyszerűsítették, mégis sok családnak nem jut majd a pénzből.   Ha már beleéltük magunkat a korszerűsítésbe, de nem lenne sikeres a pályázatunk, kénytelenek leszünk más megoldás után nézni.  
Milyen forrást találhatunk? Több irányba is elindulhatunk. Mutatjuk a lehetőségeket!  
Személyi kölcsön
  Ma már találunk a banki kínálatban kifejezetten lakásfelújításra, korszerűsítésre felhasználható
személyi kölcsönt. De akár szabad felhasználású személyi kölcsönt is felvehetünk. Megfelelő jövedelem és a banki feltétételek teljesítése esetén meglepően jó ajánlatok között válogathatunk.  
palyazatabra20140929v2  
Lakás-takarékpénztár 
  Nem feltétlenül kell megvárnunk a megtakarítási időszak lejártát ahhoz, hogy pénzhez jussunk. Önerő kiegészítésként a most megkötött lakástakarék-pénztári szerződés terhére is kaphatunk lakáskölcsönt. Ez azt jelenti, hogy már az előtakarékossági szerződés megkötésekor hitelhez jutunk, amit akár lakásunk korszerűsítésére is fordíthatunk. Ez a lehetőség az OTP LTP-nél illetve a Fundamentánál is elérhető.   Az OTP LTP-nél a kölcsön összege 250 ezer Ft és 2,2 millió Ft között, futamideje az igényelt összeg alapján 62 hónap lehet. A teljes futamidő alatt fix kamattal, ezáltal fix törlesztővel számolhatunk.   A Fundamenta azonnali áthidaló kölcsöne is felhasználható lakáskorszerűsítésre. Az azonnali áthidaló kölcsön keretében előre megkapjuk a saját megtakarításunkat, betéti kamatot, állami támogatást, valamint a megtakarítási időszak végétől felvehető kedvezményes lakáskölcsönt is.   
Lakáskorszerűsítési ingatlanfedezetes hitel
  A korszerűsítési hitel ingatlanfedezettel kizárólag lakáskorszerűsítéshez és lakáscélú beruházásokhoz kapcsolódó célokra nyújtható, melyek megvalósulását a bank le is ellenőrzi. Ennél a hiteltípusnál költségvetést is be kell nyújtanunk. Lakáskorszerűsítéshez nem csak piaci kamatozású, hanem államilag támogatott hitelt is felvehetünk, ha megfelelünk a törvényi feltételeknek. A támogatott hitelkonstrukciókon belül kétféle hiteltípus is elérhető: az egyik esetében a kamattámogatás a futamidő első 5 évében, a másik esetben a futamidő első 20 évében jár. Ezeket a hiteleket a bankok ingatlan fedezete mellett nyújtják, vagyis jelzáloghitelről van szó. A jelzálogjog bejegyeztethető magára a korszerűsítendő ingatlanra. Azt, hogy pontosan milyen követelményeknek kell eleget tenni a
Támogatások lakáshitelhez című cikkünkből megtudhatod.   
Hitelkalkulátorunk segítségével Te is eldöntheted melyik hitel kedvezőbb számodra

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Mi alapján döntsünk egy hitel mellett?
 

  • Fogalmazzuk meg igényeinket (hitelcél, hitelösszeg, vállalható havi kötelezettség)
  • Összegtől függően gondoljuk át, hogy van-e értelme jelzáloggal megterhelni az ingatlant
  • Milyen időtávban gondolkozunk
  • Mennyi időre szeretnénk fix havi törlesztést
  • Előtörlesztés lehetősége
  • Ha fizetési nehézségünk lenne, legyen B-tervünk!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés