Itt egy óriási lecke arról, hogyan kell spórolni

Itt egy óriási lecke arról, hogyan kell spórolni
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-03-18 Frissítve: 2020-03-31
 

Az Ikea alapítója, a világ kilencedik leggazdagabb embere a héten példát mutatott abból, hogyan kell spórolni. Kiderült, hogy turkálóban vásárolja a ruháit annak ellenére, hogy dollármilliárdos. Nem ez az egyetlen „furcsa” szokása, fodrászhoz például rendszeresen elmaradott országokban jár, mert ott sokkal olcsóbb.

A Bankmonitor rendszeresen említi posztjaiban, hogy ha valaki szeretné anyagi problémák nélkül élni az életét, akkor igenis meg kell becsülnie a kicsi összegeket.

Írtunk már például arról, hogy Warren Buffett, aki jelenleg a világ harmadik leggazdagabb embere, igen alacsony bért fizető újságkihordással kezdte a karrierjét és szinte minden megkeresett fillérjét félretette/befektette.

Számba vettük már azokat a közhelyesnek tűnő, de nagyon is valós tippeket, amivel jobb anyagi helyzetbe kerülhetsz.

Arról is értekeztünk, hogy mekkora tévedés, ha nem kötöd le a pénzed valamilyen befektetésbe, csak azért, mert szerinted alacsony a kamat.

Most újabb tanulságos történetre bukkantuk ebben a témában. Kiderült, hogy az Ikea alapítója (Ingvar Kamprad), aki per pillanat a világ 9. leggazdagabb embere, turkálóban veszi a ruháit. A milliárdos március 30-án lesz 90 éves és többek között ebből az alkalomból egy svéd televízió dokumentumfilmet készített róla.

Ebben mondta el: nagy erénynek tartja a spórolást és a mai napig űzi is, ezért veszi a bolhapiacon a ruháit. „Szerintem per pillanat nincs rajtam semmi, amit ne a turkálóban vettem volna” – mondta a kamerák előtt Kamprad, akinek nem ez volt az első takarékosság melletti határozott állásfoglalása.

Korábban kiderült róla, hogy általában akkor megy el fodrászhoz, ha valamelyik fejlődő országban jár, mert ott sokkal olcsóbb a hajvágás. 2008-ban a Sydsvenskan nevű lapnak arról nyilatkozott, hogy egy Hollandiában kapott 22 eurós (kb 7 ezer forint) fodrász számla kimerítette a hajvágásra szánt keretét. Ezért legutóbb inkább akkor ment el fodrászhoz, amikor Vietnámban járt.

Hidd el nekünk, Te is sokkal jobban jársz, ha mihamarabb elkezded a spórolást. Ne hidd, hogy kis pénzből nem lehet nagyot csinálni. Ha valaki például 20 éves korától félretesz havi 10 ezer forintot önkéntes nyugdíjpénztárba, 22 milliója lesz, mire nyugdíjba megy.

Számolgass az alábbi kalkulátorral egy picit, látni fogod, hogy érdemes.

Kérd részletes
eredményeidet email-ben!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!
Hamarosan elküldjük neked a kalkulációd eredményeit
Ha addig is további kérdésed lenne, írj nekünk a bankmonitor@bankmonitor.hu címre.
Mennyi pénzed lesz mire nyugdíjba mész?
Ft
Bankmonitor
0 Ft
ennyi pénzed lesz
mire nyugdíjba mész
A részletes eredményedet
e-mailben fogjuk elküldeni számodra!

Szeretnéd megtudni:
  • Hogyan lesz ennyi pénzed nyugdíjas éveidre?
  • Hogy melyik számodra a legmegfelelőbb: nyugdíjpénztár, nyugdíjbiztosítás vagy NYESZ?
  • Illetve, hogy mennyi állami támogatást kaphatsz?
Bízd magad független szakértőinkre!

Hirdetés
Hirdetés