Karcos? Törött? Elázott? Így védd a mobilod a sérülésektől

Karcos? Törött? Elázott? Így védd a mobilod a sérülésektől
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-05-26
 

Ahhoz képest, hogy mennyibe kerül egy nagy tudású mobiltelefon, a tulajdonosok zöme nem nagyon vigyáz a készülékre. A mobiltulajdonosok jelentős része sérült telefonnal mászkál. Főként azért mert a javítás rendkívül drága. Pedig van jobb megoldás is.

A mobiltelefon kiegészítőiről ismert ZAGG tavaly megkérdezett egy csomó embert, milyen sérülései vannak a mobiltelefonjának. Megdöbbentő adatokat gyűjtöttek össze. A telefontulajdonosok 48 százaléka vallotta be, hogy a készüléke sérült. A legtöbbször a mobiltelefon teste sérült, de gyakori a kijelző karcolódása vagy törése is.

A sérülések oka az esetek felében az, hogy kiejtik a telefont a kezükből vagy a táskájukból a készüléket. Elég sokan, a megkérdezettek 26 százaléka vallotta be, hogy vízbe ejtette a telefonját. 6 százalék a WC-ben „fürdette meg” a mobilját. Ez a tábor kisebb azokénál, akiknek a zsebében hordott kulcs vagy aprópénz karcolta meg a telefonját. Érdekes, de az emberek 18 százalékának fogalma sincs, mitől keletkeztek a sérülések.

Kopott vagy karcos a telefonod? Ideje lecserélni! Alábbi ajánlatunk segítségével kedvező áron juthatsz vadonatúj okostelefonhoz!


1

De vajon mi történik akkor, ha megesik a baj és törik a telefon? A megkérdezettek csaknem fele azt mondta: az égvilágon semmi, sérülten is tovább használja a készüléket. 31 százalék amint lehet, új mobilt vásárol, esetleg elővesz egy régebbi készüléket. Megjavítani, csak 16 százalék próbálja valamilyen módon. Ugyanannyian igyekeznek otthon elvégezni ezt a kényes feladatot, mint ahányan végül a szakszervizt választják.

Bár az szerviz átlagos költsége 40 ezer forint körül van, a felmérésben résztvevők mindössze 15 százaléka mondta azt, hogy megpróbálja megelőzni a bajt. A többség inkább attól fél, hogy elveszíti vagy ellopják a mobiltelefonját. Pedig nem nehéz belátni, hogy a sérülések megelőzésére szolgáló tokok, fóliák és egyéb kiegészítők megvásárlása sokat javítana a helyzeten. Néhány ezer forintos beruházással ugyanis a legtöbb esetben megspórolhatjuk a borsos javítási díjakat. Arról nem is beszélve, hogy telefonunk általuk jobban megőrzi értékét, így ha ráununk, használtan magasabb áron tudjuk értékesíteni.

Hirdetés
Hirdetés