Már csak két napig kérheted a banki elszámolást

Már csak két napig kérheted a banki elszámolást
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-03-30 Frissítve: 2020-03-25
 

Március 31-ig jelezheti a bankjánál az adós, hogy elszámolást szeretne kapni, amennyiben 2011 év végén, 2012 év elején a piaci árfolyamnál kedvezőbb árfolyamon fizette vissza a hitelét. Ha ehhez – akár részben – forint alapú hitelt vett fel, akkor az elszámolási értesítőt ingyen készítik el számára, ellenkező esetben 10 ezer Ft a díja. Az esetek túlnyomó többségében azonban nem fognak visszatérítésben részesülni az előbbi ügyfelek.

Sokakban kérdés: megéri-e kifizetni a 10 ezer forintot

Még ma és holnap kérheti a bankjától az elszámolást az az ügyfél, aki anno kedvezményes árfolyamon fizette vissza jelzáloghitelét. Ha ehhez forint alapú hitelt vett fel, akkor vigye magával a forint hitel szerződését, mert ez esetben ingyenes az ügyintézés. A többieknek 10 ezer Ft-ba kerül az elszámolás elkészítése. Ez csak akkor jár vissza az ügyfélnek, ha az elszámolásból majd az derül ki, hogy visszatérítés is jár. Ennek nagyon csekély az esélye, ugyanis az egyoldalú kamat-, költség-, díjemelés, valamint az árfolyamrés összegéből levonják az anno árfolyamkedvezményként adott összeget. Ez utóbbi igen jelentős kedvezmény volt, így kevesen számíthatnak valódi visszatérítésre.

Egyébként, aki kéri a számításokat, annak is csak november folyamán fogják majd megküldeni.

Mindenki másnak automatikus az elszámolás

Akinek a hitele érintett a banki elszámoltatás kapcsán (és nem kedvezményes árfolyamon végtörlesztett), annak nem kell ilyen kérvényt benyújtania, és természetesen fizetnie sem.

Az alábbi kalkulátorból megtudhatod, számíthatsz-e egyáltalán visszatérítésre:

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés