OTP: 26 milliós lakás megvásárlása 5,5 millió önerővel – így működik

OTP: 26 milliós lakás megvásárlása 5,5 millió önerővel – így működik
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-05-20 Frissítve: 2021-10-08
 

A válság miatt elhalasztott vásárlások, az olcsóbb hitelek, az alacsony kamatok és az állami támogatások felpörgették az ingatlanpiacot. A kereslet úgy pörgött fel, hogy sokan nincsenek teljesen tisztába a pénzügyi lehetőségeikkel, így nem ritkán állami támogatásról, kedvezményes hitellehetőségtől esnek el. Talán meglepő az átlagember számára: egy 26 millió Ft-os új lakást 5,5 millió Ft önerővel meg lehet vásárolni, miközben lakástakarékkal, CSOK-kal, és lakáshitel cafeteriával 11 millió Ft-ot spórolhatunk.

Lakásvásárlás során a legfontosabb szempont általában az ár, az elhelyezkedés, a megközelíthetőség, és az alapterület. Az ingatlanpiacon a korábbinál kedvezőbb feltételek miatt rengeteg a potenciális lakásvásárló. A lakáskeresés során sokan az adás-vétel gyorsaságát tartják elsődlegesnek. Ennek egyik hátránya, hogy így nem mindig marad idő a valós pénzügyi lehetőségek alapos feltárására.

„Aki nem tájékozódik előre valós anyagi lehetőségeiről, azt csalódás érheti a lakásvásárlás során. Akár úgy, hogy nem elég a kerete a kinézett álomlakáshoz, vagy, hogy utólag derül ki számára: az államilag támogatott banki lakásmegoldások révén több pénze lehetett volna. A támogatások igénybevételével ugyanis hozzájuthatott volna álmai ingatlanához is, legyen szó örökpanorámáról, különleges belvárosi helyszínekről, vagy éppen írók, művészek egykori lakásáról” – mondja Kormos Zoltán az OTP Bank lakáshitelezési igazgatója.

Egy átlagos kétkeresős, kétgyermekes család a lakástakarékpénztári megtakarítás, a CSOK, a kamattámogatott hitel, és a munkáltatói lakáshitel-törlesztési támogatás (ismertebb nevén lakáshitel cafeteria) igénybe vételével akár 11 millió forintot is spórolhat egy 26 millió forintos újlakás vásárlás esetén. Ehhez kb. 5,5 millió forint önerő szükséges, míg a havi kiadások hozzávetőlegesen százezer forintra rúgnak a törlesztési időszak alatt (THM Otthonteremtési lakáshitel esetén 4,6-4,7%, a referencia kamatozású piaci lakáshitelnél 3,9-6,2%, futamidő 20 év).

Egy 12 milliós használtlakás-vétel ugyanennek a családnak 2,4 millió forintos önerővel, kamatkedvezményektől függően 62-67 ezer forintos havi kiadással érhető el (THM referencia kamatozású piaci lakáshitelnél 3,9-6,2%, futamidő 20 év).

Az alábbi kalkulátor használatával megtekintheted, hogy számodra milyen lakáshitel lehetőségek érhetők el (kamat, törlesztés, összes visszafizetés):

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat

Ha szeretnéd megtalálni a legjobb lakástakarékot, használd lakástakarék kalkulátorunkat, vagy látogass el otp lakástakarék, fundamenta lakástakarék, erste lakástakarék vagy aegon lakástakarék oldalainkra!

Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés