Személyi kölcsönök könnyen, gyorsan, induló költségek nélkül

Személyi kölcsönök könnyen, gyorsan, induló költségek nélkül
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2015-01-26 Frissítve: 2021-10-12
 

Kisebb összegű hitelre van szükséged, amelyet ingatlan fedezete nélkül szeretnél megkapni? Mindezt a lehető leggyorsabban bonyolítanád, és még a munkáltatói igazolással sem szeretnél bajlódni? Bankot nem szívesen váltanál, de a jelenlegi nem tud megfelelő megoldást kínálni? Érdemes szétnézned a bankok személyi kölcsön kínálatában, mert ha teljesítesz pár alapvető feltételt, tényleg könnyen és gyorsan juthatsz kisebb összegű hitelhez!

Mikor forduljunk a bankhoz személyi kölcsönért?

  • Ha maximum 1-2 millió forintos hiteligényünk van, amelyhez nem szeretnénk, vagy nem tudunk ingatlan, illetve egyéb típusú fedezetet biztosítani, de a hitel visszafizetésére megfelelő jövedelemmel rendelkezünk,
  • Ha meglévő kölcsönünket szeretnénk kedvezőbbre cserélni, vagy több tartozást egy hitellel kiváltani.

Mire számítsunk a hitelbírálatkor?

Szerencsére nem jár túl sok dokumentum szükséglettel egy személyi kölcsön igénylése. Találunk olyan ajánlatot is, ahol még a munkáltatói igazolás kitöltése sem szükséges. Ez viszont nem egyenlő azzal, hogy nem kell hozzá munkabért, vagy nyugdíj típusú jövedelmet igazolni! Bankszámlakivonat mindenképpen szükséges hozzá, amelyen egyértelműen beazonosítható jövedelemnek kell szerepelni. Mivel fedezetlen hitelről van szó, szigorú szemmel vizsgálják a bankszámlán történő mozgásokat, és hogy az esetleges egyéb hiteltörlesztések pontosan történnek-e.

A jövedelmet nem muszáj a választott bankhoz utaltatni, de legalább egy hiteltörlesztésre szolgáló bankszámlát többnyire nyitni kell. Szabadfelhasználású személyi hitel esetén az összeget is erre a bankszámlára kapjuk meg, amelyből az induló költséget jellemzően levonják. Ez lehet hitelbírálati díj, vagy folyósítási jutalék, esetleg szerződéskötési díj.

Akik nem szeretnének kötöttséget vállalni, és az induló költségektől mentes hitelajánlatok iránt érdeklődnek inkább, azoknak alábbi táblázatunk segíthet az eligazodásban:

Jelenlegi listánk első helyezettje (már ami a Teljes Hiteldíj Mutatót, valamint a dokumentum szükségletet illeti) a CIB Bank Előrelépő személyi kölcsöne. Induló költségek nélkül juthatunk hozzá, amennyiben rendelkezünk legalább 3 hónapos folyamatos, határozatlan idejű munkaviszonnyal az aktuális munkahelyen. Cégtulajdonosok, vállalkozók esetén legalább 12 hónapos működési múlt szükséges azonos tevékenységi körben.

A minimálisan elvárt havi nettó jövedelem 85 000 Ft, adóstársak esetén személyenként 75 000 Ft. Nem szükséges hozzá munkáltatói igazolás, amennyiben a bankszámláról a jövedelem egyértelműen beazonosítható. Ha a CIB Banknál rendelkezik az adós, adóstárs bankszámlával, akkor a számlakivonatot sem kell benyújtani.

A dobogó második helyezettje a K&H Bank Forint személyi kölcsöne. A szerződéskötési díjat elengedik, a minimális jövedelem elvárás pedig havi nettó 80 000 Ft. Természetesen legalább 3 hónapos munkaviszony fogadható el, amely lehet határozott idejű is, amennyiben a hitel teljes futamidejére fennáll.

Vállalkozásból származó bér esetén 12 hónapos működési múlt, és lezárt üzleti év szükséges hozzá. Alapvetően munkáltatói jövedelem igazolás, NAV jövedelem igazolás, 3 havi bankszámlakivonat szükséges hozzá.

Harmadik helyezett a sorban az OTP Bank Akciós forint alapú személyi kölcsöne. Ehhez a kölcsönhöz az aktuális munkahelyen szintén 3, de összességében 12 hónapos folyamatos munkaviszonyt követelnek meg, maximum 2 munkahelyről. Ha az igénylő egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, szellemi szabadfoglalkozású, betéti társaság/közkereseti társaság kül-, vagy beltagja, a bank adóstárs bevonását kérheti.

A minimális jövedelem elvárás az OTP kölcsöne esetén a mindenkori aktuális minimálbér összege (jelenleg 68 775 Ft). A hitelösszeg, valamint egyéb hiteltörlesztések, és a háztartás egyéb jellemzőinek függvényében ettől magasabb összegű jövedelem igazolása lehet szükséges!

A teljes listát az alábbi kalkulátor segítségével nézheted meg! Ebben jelölheted, hogy vállalsz-e banki kapcsolatot, vagy munkabér jóváírást a bankhoz, amely esetén kamatkedvezményben is részesülhetsz a teljes futamidő alatt!

Mennyi pénzre van szükséged?
Ft
év
Bankmonitor
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Amennyiben lejárt, ki nem fizetett banki tartozás miatt szerepelsz a KHR listán, nem kaphatsz hitelt.
Még nem nem adtál meg jövedelmet!
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Próbálj meg enyhíteni a feltételeken:
hitel évre
Havi törlesztőtől
THM-től
Beállításaid alapján ezekkel a
kondíciókkal érhető el személyi kölcsön
A részletes eredményeidet
email-ben küldjük el, szakértőnk telefonon keresni fog a további részletekkel kapcsolatban.
  • Milyen kamattal, teljes visszafizetéssel és induló költséggel számolhatsz?
  • Mennyi idő alatt és milyen feltételekkel kaphatod meg a fenti hitelt?
  • Szakértőink segítenek bármilyen felmerülő kérdésedben
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az Adatvédelmi szabályzatba foglaltakat.
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Itt folytasd az igénylésed
Plussz adataiddal eléred
előzetes hitelminősítésed eredményét
személyre szabott hitelajánlatodat

Alapvető szabályok, hogy valóban könnyen, gyorsan juss személyi hitelhez

A fent leírtak az alapvető igénylési feltételek az egyes bankoknál, azaz a minimális elvárás az adott kölcsön igényléséhez. Emellett egyéb feltételeknek is meg kell felelnünk, amely minden személyi hitel igényléskor érvényes, és elengedhetetlen, hogy egyáltalán kölcsönhöz jussunk:

  • Nem szerepelhetünk a KHR-ben negatív státusszal (Központi Hitelinformációs Rendszer, régi megfelelője BAR-lista)! A passzív státusz sem megengedett, azaz, ha már lezárták a problémás hitelt, ami miatt felkerültünk a KHR-be, a lezárást követő egy évig még nem kaphatunk semmilyen kölcsönt.
  • Legyen megfelelő összegű, igazolható jövedelmünk! A bankok által elvárt minimális jövedelem nem feltétlen lesz elegendő. Ez függ attól is, mekkora kölcsönt szeretnénk, milyen egyéb fennálló hiteleink vannak, hány fős a háztartás, tehát mennyit tesznek ki az egyéb megélhetési kiadások.
    A januárban életbe lépett jövedelemarányos törlesztés is érvényes már a 200 000 Ft-ot meghaladó személyi hitelekre is. Ez azt jelenti, hogy 400 000 Ft jövedelem alatt maximum 50%, míg felette 60% lehet az összes hiteltörlesztés a jövedelem arányában. Ettől azonban a bankok szigorúbban számolhatnak!
  • Bevételünk ne legyen túlzottan leterhelve meglévő hiteltörlesztésekkel, nyújtson kellő fedezetet a kért hitel törlesztésére! (lásd az előző pontban)
  • Ha van is egyéb hitelünk, annak havi törlesztése pontos legyen! Egy-két nap csúszás férhet maximum bele, ha például hamarabb vonják a részletet, mint ahogy a fizetésünk megérkezne. Emellett folyószámlahitelünk, hitelkártyánk nem lehet túlhúzva (amikor az engedélyezett hitelkeretnél nagyobb a tartozásunk, mert például a kölcsön kamatának levonására már nem volt fedezet).
  • Vállalkozói jövedelmeknél nem lehet NAV köztartozásunk!

Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés

A Bankmonitor.hu Személyi Kölcsön kalkulátorával 13 bank ajánlatát hasonlíthatod össze másodpercek alatt, a saját igényeidre szabva. Azon kívül, hogy forintosítható hasznot jelent a legjobb hitel kiválasztása, a Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében kényelmes, gyors szerződéskötésben lehet részed.

Hirdetés