Végre itthon is fizethetsz a telefonoddal!

Végre itthon is fizethetsz a telefonoddal!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2014-11-26
 

Németország, Lengyelország, Szlovákia mellett, a nyáron lezárult sikeres teszteket követően végre Magyarországon is elindult a Telekom MobilTárca szolgáltatása. Az alkalmazás segítségével telefonunkat egy virtuális pénztárcává alakíthatjuk, ami nem csupán fizetésre, hanem számos más hasznos funkcióra is alkalmas. A projektben résztvevő szereplőknek köszönhetően már most az induláskor országszerte kiterjedt elfogadói hálózat áll rendelkezésre, hogy a szolgáltatást aktívan használhassuk.

Mi az a MobilTárca?

A MobilTárca alkalmazás nem más, mint egy virtuális pénztárca. Segítségével egy arra alkalmas mobiltelefonban, illetve NFC SIM kártyán tárolhatók egyes bank- és hűségkártyák, továbbá koncert-, színház- és más belépőjegyek. Így egyszerűen és biztonságosan, érintésmentesen lehet fizetni, hűségpontokat gyűjteni, valamint rendezvényekre belépni.

A résztvevő partnerek

A Telekom célja, hogy az egész országban, minél szélesebb körben elérhető legyen a szolgáltatás, így országos hálózattal rendelkező partnerekkel karöltve indítja útjára a MobilTárcát. A fizetési folyamat technológiai háttere és a tranzakciók biztonsági védelme a MasterCard nemzetközi szabványain alapul. A hűségpont gyűjtés és beváltás a SuperShoppal együttműködésben valósul meg. A jegyvásárlás biztosításában a Jegy.hu oldalt üzemeltető InterTicket a vállalat partnere. A fizetési szolgáltatásban az OTP Bank segíti a Telekomot. A MobilTárcába tölthető virtuális bankkártya a legtöbb OTP betéti számla mellé igényelhető december elejétől, amit a bank ügyfelei az OTPdirekten keresztül is kezdeményezhetnek, így a szerződéskötés teljes folyamata elektronikusan történhet.

Az elfogadói hálózat kiterjedtségéről

A szolgáltatás elindításának időpontjában

  • fizetni országszerte több mint 18 ezer elfogadóhelyen (mintegy 38 ezer terminálon) lehet;
  • hűségpontot gyűjteni és beváltani közel 600 üzletben, automatában, valamint ugyanennyi taxiban;
  • míg 23 budapesti rendezvényhelyszínen biztosított a MobilTárcában tárolt NFC jeggyel való belépés.

Hogyan vehető igénybe?

A MobilTárca igénybevételéhez szükség van egy arra alkalmas okostelefonra és SIM kártyára, a Google Play Store-ból letölthető MobilTárca alkalmazásra, valamint a Telekommal kötött mobil hang- és internetelőfizetésre. Az alkalmazás és a szolgáltatás ingyenes, néhány funkció használata azonban adatforgalommal járhat, amelynek már díja lehet. A MobilTárcában elérhető szolgáltatásokhoz kapcsolódó díjakról a szolgáltatók saját honlapjukon adnak tájékoztatást.

A fizetés, a pontgyűjtés, valamint a rendezvény belépőjegy érvényesítéséhez nem kell egyebet tenni, mint mobilkészülékünket az elfogadóhely termináljához közelíteni. Az érintésmentes adatátvitelt az NFC (Near Field Communication)* technológia biztosítja. A tranzakciók, illetve az ügyfelek kártya adatainak biztonsága pedig a MobilTárca-képes SIM kártyán található biztonsági elemnek köszönhető.

A MobilTárca használatának elterjedését segíti, hogy az elérhető kártyákhoz és jegyekhez kiterjedt országos elfogadóhálózat is kiépült az elmúlt évek során. Reméljük, hogy rövid időn belül a csatlakozott partnerek köre is bővül, így a mobillal fizetés hamarosan már valóban ugyanolyan természetes lehet, mint a mobillal való fényképezés vagy internetezés.

*A Near Field Communication (NFC) névre keresztelt eljárás egy vezeték nélküli adatátviteli technológia, amely különböző digitális készülékek, mobiltelefonok, digitális fényképezőgépek, notebookok közötti adatátviteli kapcsolat létesítését oldja meg közeli, néhány centiméteres távolságból. Ezt a technológiát használja a PayPass és a PayWave is.

Még nincs OTP számlád? Válaszd a piac egyik leginnovatívabb és legkedvezőbb számlacsomagját!



Maradt benned kérdés? Véleményed van? Szívesen látjuk! Szólj hozzá írásunkhoz lentebb, vagy írj a jobb oldalon található „Kérdezz tőlünk” felületen! Mindenkinek válaszolunk.

Hirdetés
Hirdetés