Zuhan a benzin ára! – „Kinek áll ez érdekében?”

Zuhan a benzin ára! – „Kinek áll ez érdekében?”
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2016-04-30
 

Az olaj és ezzel együtt a benzin árának zuhanása mindig is világraszóló felfordulást okozott, és ebből a felfordulásból mindig voltak országok, amelyek győztesként emelkedtek ki. Vajon melyek lesznek a jelenlegi olajárzuhanás legnagyobb nyertesei? Aki még most jól választ, könnyen vagyonokat nyerhet a befektetésein.

Az olajár minden nagyobb zuhanását történelmi léptékű események követték az elmúlt évtizedekben. A ’80-as évek végén egészen a berlini fal leomlásáig vezetett (többek között) a fekete arany árának visszaesése.

Az olajár az elmúlt szűk két év során ismét túl van egy hasonló zuhanáson. De mi lesz vajon az ezt követő újabb történelmi esemény? Mindez befektetői szemszögből sem lehet érdektelen, hiszen egy új trend korai felismerésén könnyen vagyonokat lehet keresni (természetesen igen magas kockázat vállalásával).

De hol várható a gazdaság felemelkedése, és hol következhet be épp az ellenkezője? Akit ez érdekel, olvassa el az Alapblog „Távol Afrikától” című írását. Egyszerűen és nagyszerűen foglalják össze a lényeget.

Hirdetés
Hirdetés